Uitvaart

Informatie over een uitvaart

Als een dierbare komt te overlijden is er naast verdriet ook een gevoel van zorg en onzekerheid. Er komt namelijk direct veel op u af. Vooral rondom de uitvaart. Hoe fijn is het om dan te worden bijgestaan door een ervaren uitvaartverzorger die u helpt, adviseert en ontzorgt?

Waarom Aaveste

Bij Aaveste staat alles in het teken van een waardig en liefdevol afscheid. We begeleiden u graag tijdens dit emotionele proces. U krijgt maar één kans om dit goed te doen. We begrijpen dit en zorgen er voor dat alles tot in de perfectie is geregeld. Zodat u samen met uw familie en vrienden alle aandacht kunt richten op het verwerken en het afscheid nemen van uw dierbare. Zo bouwen we samen aan een mooi afscheid én een dierbare herinnering.

Alles is bespreekbaar

Vanuit uw persoonlijke wensen en mogelijkheden en met behulp van onze ervaringen en inzichten, adviseren en begeleiden we u graag op maat. Onze dienstverlening is full-service en gericht op de beste zorg voor, tijdens én na het afscheid.

Aaveste verzorgt uitvaarten in Helvoirt en omgeving. We zijn altijd beschikbaar en 24 uur per dag bereikbaar. We hebben alles in eigen beheer. Naast een vakbekwaam en betrokken team van uitvaartverzorgers, zijn we in het bezit van een eigen uitvaartcentrum en drukkerij. Bovendien hebben we eigen rouwauto’s voor het vervoer.

N

Eén aanspreekpunt voor, tijdens én na het afscheid;

N

Een ervaren, vakbekwaam en hecht team van uitvaartverzorgers;

N

Altijd een luisterend oor, oprechte aandacht en empathisch vermogen;

N

Snel schakelen, praktische tips en oog voor details;

N

Alles in eigen beheer: uitvaartcentrum, drukkerij en rouwvervoer;

N

Transparant overzicht en inzicht in kosten, ongeacht verzekering;

N

Bekend met de omgeving en specialisten in rouwproducten.

Daarom Aaveste!

Uitvaart regelen

Uw dierbare waarvan we afscheid nemen, verdient een mooi en onvergetelijk afscheid. We zorgen er graag samen met u voor dat dit goed is geregeld. We bespreken alle persoonlijke wensen en bekijken wat er mogelijk is. Niets moet, bijna alles mag en kan. We luisteren, geven aandacht en tonen empathie tijdens een persoonlijk gesprek.

Begraven, cremeren of resomeren?
Thuis opbaren of in een uitvaartcentrum?
In stilte of juist in een grote groep afscheid nemen?

Uitvaartverzorging

We bieden uiteenlopende uitvaarten. Van stijlvolle crematies en begrafenissen tot kerkelijke en niet-kerkelijke uitvaarten. Traditioneel of eigentijds, van klein tot groot. Alles is bespreekbaar. Ook voor rituelen uit verschillende culturen is er bij Aaveste ruimte. Zo hebben we ook ervaring in het begeleiden van uitvaarten van andere geloofsgemeenschappen.

Persoonlijk aandacht

Het is belangrijk hier samen alle tijd en aandacht aan te besteden. Het is eervol werk, omdat dit het laatste is dat u voor uw overleden dierbare kunt doen. Dit is een belangrijke stap in uw rouwverwerking. Onze collega die aanwezig is bij het eerste gesprek, is uw aanspreekpunt en persoonlijk begeleider voor, tijdens en na het afscheid.

Een aanspreekpunt

We kennen de regio op ons duimpje en hebben ervaring en goed contact met de meest geschikte afscheidslocaties, begraafplaatsen, crematoriums, woorddienstbegeleiders en muzikanten. We werken samen met specialisten in rouwproducten zoals rouwvervoer op maat, kisten, bloemenarrangementen, grafmonumenten, urnen en gedenkstenen. Zo wordt alles volgens uw wensen in gang gezet. We verzorgen uitvaarten in Helvoirt, Vught, Haaren, Oisterwijk, Berkel-Enschot, Biezemortel, Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde, Berlicum, Den Dungen, Drunen, Nieuwkuijk, Elshout, Kaatsheuvel, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Vlijmen, Rosmalen en ’s-Hertogenbosch.

Een overlijden melden

Hierbij een overzicht van wat u moet doen bij een overlijden. U mag uiteraard ook contact met ons opnemen. Dit kan 24 uur per dag via ons telefoonnummer 0800 22 22 002. Zo kunnen we samen kijken wat voor u de beste manier van handelen is. Onze dienstverlening is full-service en gericht op de beste zorg, voor, tijdens én na het afscheid.

Aaveste helpt u graag op weg door middel van deze checklist uitvaart:

Checklist uitvaart

Checklist uitvaart, uitvaart Helvoirt
Direct zelf regelen bij een overlijden
 • Waarschuw de huisarts / huisartsenpost
 • Neem contact op met een uitvaartverzorger
 • Licht directe familie en vrienden in
Alvast opzoeken en klaarleggen
 • Had de overledene een testament of wilsbeschikking? Inventariseer dan de wensen.  
 • Is er sprake van een donorcodicil? Vraag uw huisarts dan naar vervolgstappen.
 • Leg een identiteitsbewijs en/of trouwboekje klaar.
 • Had de overledene een uitvaartverzekering? Zoek de polis op en leg deze klaar.
 • Adressenlijst paraat? Bepaal wie u een rouwkaart wilt sturen. Maak een actuele adressenlijst aan.
 • Bespreek met de uitvaartverzorger de wensen en mogelijkheden voor de uitvaart. 
 • Aaveste adviseert u graag over alle mogelijkheden, inventariseert uw wensen en helpt graag bij het maken van de juiste keuzes.

Inlichten van instanties

Voor het regelen van een aantal administratieve taken is een akte van overlijden vereist. De gemeente verstrekt deze akte.

 • Stel de werkgever of uitkeringsinstantie op de hoogte.
 • Neem contact op met de bank en eventuele andere kredietverstrekkers. Contacteer ook de verhuurder / woningbouw / hypotheekverstrekker.
 • Zeg zaken als doorlopende abonnementen, lidmaatschappen, goede doelen en automatische afschrijvingen op.
 • Niet alle verzekeringen moeten worden opgezegd. In sommige gevallen kan de verzekering doorlopen, maar dan moet de tenaamstelling wel gewijzigd worden.
 • Denk ook aan zaken als: voogdij, verklaring van erfrecht, verwijderen van Social Media accounts.

Nazorg nalatenschap

De gecombineerde dienstverlening van Aaveste verzekeringen en uitvaartzorg
biedt mogelijkheden. Zo kunt u onze kennis en expertise ook inzetten bij de nazorg van nabestaanden. Hiervoor krijgt u van ons een checklist mee over de nalatenschap van het overlijden van uw dierbare. Naast een luisterend oor, helpen we graag bij het regelen van praktische zaken zoals het wijzigingen van verzekeringen, abonnementen, het vrijmaken van bankgelden, het aanvragen van pensioenen en eventueel andere uitkeringen. Dat geeft rust in moeilijke situaties.

Aaveste